Antoon van Rosmalen-van den Eerenbeemt, woont op de Muntel en is al jarenlang actief binnen GroenLinks. Voorheen als afdelingsbestuurder of campagneleider en nu als voorzitter van de GroenLinksfractie in de Bossche gemeenteraad. 

In de fractie heeft hij cultuur en zorg in zijn portefeuille. Met bijzondere aandacht daarbij voor de locale inclusieagenda, een programma dat in gemeente 's-Hertogenbosch de toegankelijkheid op alle terreinen voor mensen met een beperking moet gaan vergroten.

Politiek is hij actief geworden omdat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Hij is in een achterstandswijk geboren en zag dat anderen minder mogelijkheden hadden ondanks hun talenten.

"Als je het over generaties belangrijk vindt om iedereen gelijke kansen te geven, is het tegengaan van klimaatverandering natuurlijk noodzakelijk."

Hij gaat echt voor politiek resultaat en dat kan alleen door goed met anderen samen te werken.

Hij is getrouwd met Harriet en was ooit tweedehandsboekhandelaar en partime postsorteerder bij PostNL, nu naast het raadslidmaatschap alleen nog lid van de cliëntenraad van een zorginstelling voor ouderen.