Vacatures

GroenLinks Den Bosch zoekt een bestuurslid

Wil jij de politiek van dichtbij en achter de schermen meemaken? Wil je een bijdrage leveren aan GroenLinks Den Bosch? Dan is dit je kans, we zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid. Op dit moment zijn we nog dringend op zoek naar een nieuwe penningmeester in het bestuur. 

 

Wat doet het bestuur?

Het bestuurt representeert de afdeling naar buiten en draagt zorg voor het functioneren van de afdeling. Daartoe organiseert het bestuur onder andere de Algemene Ledenvergaderingen (ALV) en andere bijeenkomsten.

Het ondersteunt leden die activiteiten willen organiseren, is klankbord voor de gemeenteraadsfractie en de permanente campagnecommissie (PCC), regelt de financiële zaken van de afdeling, zorgt voor een goed verloop van de procedures rond verkiezingen (programma en kandidaten) en is contactpunt voor het landelijk partijbureau.

Het bestuur vergadert ongeveer een keer per maand van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur, veelal in het gemeentelijk Bestuurscentrum. De overige tijdsbesteding hangt af van je eigen mogelijkheden en welke bestuurstaken je zelf op je wilt nemen.

Wat verwachten we van een bestuurslid?

  • Je bent lid van GroenLinks en vindt het belangrijk dat de afdeling ’s-Hertogenbosch goed functioneert.

  • Interesse en enthousiasme zijn belangrijker dan bestuurservaring en kennis van de Bossche politiek, die krijg je al doende wel.

  • Samen met de andere bestuursleden maak je beleid voor de afdeling en voer je dit beleid uit. De taakverdeling binnen het bestuur is flexibel en gebeurt in onderling overleg.

  • Je bent communicatief ingesteld, samenwerking in teamverband is belangrijk

Penninigmeester gezocht!

We zijn op dit moment nog dringend op zoek naar een penningmeester in het bestuur. Naast het bovenstaande verwachten we dat je enige affinitteit met financiën hebt. Je houdt de inkomsten en uitgaven in beeld en je zorgt elk jaar voor de begroting en de jaarrekening. Voor een eventuele opleiding wordt gezorgd. 

Interesse?

Ja, neem dan contact op met André Bannink (voorzitter) via ad.bannink@home.nl of telefoon 06 26 99 12 14 voor meer informatie, of een gesprek.

Ben je geïnteresseerd dan kun je een tijdje meedraaien om te kijken of het wederzijds bevalt. Zo ja, dan zal het bestuur je voorgedragen voor benoeming door de Algemene Ledenvergadering.

Gelet op de samenstelling van het bestuur, zoeken we nu met name jongere en/of vrouwelijke kandidaten. Maar uiteraard mogen ook anderen reageren.