Bauhaus in 's-Hertogenbosch is geen goed idee

De GroenLinks-fractie is tegen de komst van Bauhaus naar 's-Hertogenbosch. In de gemeente is onvoldoende ruimte voor de komst van een superbouwmarkt. 

 

Al in 2016 besloot de gemeenteraad om het detailhandelsbeleid aan te passen. Er moest ook in Den Bosch zo’n grote winkel komen, een zaak die bouwmarkt, tuincentrum en woninginrichter combineert op een groot winkeloppervlak. Nu moest dat beleid nog eens ‘geconcretiseerd’ worden. Andere ondernemers dan Bauhaus wilde gebruik maken van de versoepeling. En dat bleek niet de bedoeling: daarom een nieuw voorstel met heel precieze vestigingscriteria. Net als twee jaar geleden stemde GroenLinks tegen het voorstel.

 

“De fractie van GroenLinks is er nog steeds niet van overtuigd dat er marktruimte is voor een nieuwe heel grote onderneming. Vestiging zal ten koste gaan van bestaande winkels in stad en regio met leegstand en verlies van arbeidsplaatsen tot gevolg.”

 

Anders als twee jaar geleden waren er nu niet eens rapporten gemaakt om die marktruimte aan te tonen. De gemeenteraad moet maar geloven dat zo’n bedrijf een aanvulling vormt of dat er behoefte aan bestaat. Ook was de provincie of omliggende gemeenten niet gevraagd wat die van het plan denken. Een goede regionale afstemming of samenwerking wordt zo wel heel gemakkelijk ondergeschikt gemaakt aan de komst van Bauhaus. Bosschenaren kunnen bovendien desgewenst nu al terecht in Tilburg of Best voor Bauhaus of Hornbach.