Nieuws

Nu aan de slag met het station van de toekomst

Het Bossche station groeit behoorlijk uit zijn jasje.

Steeds meer reizigers, meer bewoners, meer werknemers, meer studenten en meer bezoekers maken gebruik van dit vervoersknooppunt.

Een station dat ook de binnenstad verbindt met het Paleiskwartier en de nieuwe Spoorzone.

Wethouder Ufuk Kâhya in het Brabants Dagblad: “Het gaat om de ontwikkeling van het gehele gebied, aan de voor- en de achterzijde. Om verblijven, om verbindingen te maken met de wijken, om goede bereikbaarheid en slimme en schone duurzaamheid.”

Lees verder

Verbeterde ‘rateltikkers’ aangebracht

Wethouder Ufuk Kâhya: “Onze gemeente wil een inclusieve gemeente zijn, op elk terrein. Iedereen moet kunnen meedoen, dus ook mensen met een visuele handicap. Die moeten zelfstandig hun weg kunnen vinden in de stad.”

Daarom installeerde de gemeente deze week nieuwe ‘rateltikkers’ bij de stoplichten aan de Aartshertogenlaan.

Lees verder

Nachtnet voor Brabant

NS Nachtnet

GroenLinks wil dat iedereen op een duurzame manier kan reizen. De trein wordt hierin steeds belangrijker en wordt ook steeds populairder.
 

Lees verder

Duurzame, sociale woningbouw

Betaalbaar en gezond wonen! Afgelopen raadsvergadering diende GroenLinks hiervoor, samen met andere partijen, twee moties in: één motie vroeg om snel meer sociale woningbouw te realiseren en de andere om mogelijkheden te onderzoeken om meer te doen aan groene en duurzame hoogbouw.

 

Lees verder

In gesprek over vuurwerk

GroenLinks wil dat er stappen gezet worden om vuurwerk te verminderen. Vuurwerk zorgt elk jaar voor gewonden, veroorzaakt schade en is slecht voor het milieu. Daar vraagt GroenLinks al jaren aandacht voor.
 

Lees verder

Nieuwe Kaaihal, een mooi plan!

impressie nieuwe kaaihal BiermanHenket Verkadefabriek

Eind vorig jaar kwamen Verkadefabriek en Theater aan de Parade met een plan voor een nieuwe Kaaihal op de Tramkade. Een hal geschikt voor festivals, dance-evenementen en urban activiteiten. Maar ook als tijdelijk theater als het Theater aan de Parade gaat nieuwbouwen.

Lees verder

Pagina's