Nieuws

Meer met minder afval

Vrijwel iedereen wil graag minder afval, maar hoe dat moet is minder duidelijk. Daarom organiseert GroenLinks Den Bosch op donderdag 9 november een symposium. Een bijeenkomst om de discussie over afvalvermindering ook in Den Bosch op gang te brengen.

We horen graag van experts en ervaringsdeskundigen wat er mogelijk is.  En voeren de discussie graag met zoveel mogelijk inwoners en andere belangstellenden.

Iedereen is op donderdagavond 9 november vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Koudijs Kafé, Tramkade 26. De toegang is gratis.

Lees verder

Bruggen bouwen over de kloof

Een gesprek met Linda Voortman, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en Şeydâ Buurman-Kutsal, trainer en consultant.

‘Kloof, tweedeling, bubbel, winnaars en verliezers.’ Onze samenleving lijkt er een te worden van los van elkaar levende mensen.

GroenLinks maakt zich sterk voor verbinding, om de tweedeling tegen te gaan, voor niet schreeuwen maar praten. Iedereen hoort erbij.

Maar hoe doe je dat politiek, in de Tweede Kamer of gemeenteraad, maar ook gewoon in het dagelijks leven of op je werk? Dat gesprek voeren we graag met Linda Voortman en Şeydâ Buurman-Kutsal.

 

Lees verder

Maatregelen tegen die rondjes

Bewoners van de binnenstad klagen al langer over hardrijders in het centrum.

Sommige automobilisten maken er een sport van om heel hard en vaak een rondje Kruisstraat, Postelstraat,  Sint Janssingel, Westwal, Berewoutstraat, Vughterstraat te maken. Of lekker hard door de Hinthamerstraat, Sint Josephstraat, Zuid-Willemsvaart te gaan.

GroenLinks wil voor het einde van het jaar maatregelen tegen die "rondjes binnenstad", vertelde raadslid Patrick Leenders op DTVDenBosch.

Lees verder

Kandidatenlijst voor maart 2018 vastgesteld

Ufuk Kâhya

Gisteren stelde de ledenvergadering van GroenLinks ’s-Hertogenbosch de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vast.

De divers samengestelde kandidatenlijst combineert deskundigheid met vernieuwing en ervaring.

Fractievoorzitter Ufuk Kâhya is door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker.

 

Lees verder

Burgers kunnen echt meedoen dankzij nieuwe apps

Burgers die kunnen meedenken en meepraten over plannen en besluiten: daar schiet iedereen wat mee op.

De gemeente omdat de besluiten daardoor vaak beter worden en meer draagvlak krijgen. Burgers omdat zij zich niet overvallen worden door goedbedoelde besluiten die voor hen toch niet goed uitpakken.Meedoen levert vaak meer op dan later (of te laat) in verzet gaan.

Zulke burgerparticipatie kan in persoon, zoals bijvoorbeeld bij de G1000 over duurzaamheid in Utrecht. Maar meedoen kan tegenwoordig natuurlijk ook digitaal, via allerlei apps.

René Vonk: “GroenLinks wil graag dat de gemeente de mogelijkheden daarvoor onderzoekt en alvast samen met een groep burgers aan de slag gaat.”

Lees verder

Gemeente: zorg voor schone lucht!

Iedereen heeft recht op gezonde lucht zou je denken. Maar Nederland voldoet niet aan de Europese normen. Mensen worden zo ziek of sterven eerder door het fijnstof en de stikstofdioxide in de lucht. Milieudefensie eiste daarom in kort geding dat de regering snel maatregelen neemt om de lucht schoner te maken.

 Dat vond de rechter ook, die gaf Milieudefensie gelijk. De regering beloofde met die maatregelen te komen.

GroenLinks vindt dat de gemeente daar niet op hoeft te wachten. Daarom diende onze fractie (samen met andere partijen) de laatste raadsvergadering een motie in.

Esther de Ruiter: ”Het college kan nu alvast bekijken wat de gemeente zelf kan doen om de luchtkwaliteit hier te verbeteren. En met voorstellen daarvoor naar de gemeenteraad komen.”

Lees verder

Pagina's