Nieuws

5 vragen aan…Yeliz Doğan

Elke maand stelt Daan Vos voortaan Vijf Vragen aan een Bossche GroenLinkser. Daan kiest de personen die hij wil interviewen, omdat zij bijvoorbeeld net lid werden van GroenLinks, of juist al een hele tijd actief in de afdeling of daarbuiten, of het jongste lid blijken te zijn, of in Nuland of Vinkel wonen. Door de tijd heen krijg je zo een mooi beeld van de verscheidenheid binnen onze partij.

Deze maand vijf vragen aan Yeliz Doğan.

Lees verder

Hou De Plek open voor breedtesport en maatschappelijke initiatieven

De Plek

De Plek op Maaspoort heette nog niet zolang geleden de Flik Flakhal. Je kunt er terecht voor allerlei sporten, als topsporter maar ook als amateur.

Ook het Jeroen Boschziekenhuis en het Koning Willem I College maken gebruik van de accommodatie.

En steeds meer buurtbewoners vinden de weg voor allerlei andere activiteiten.

Lees verder

Groene leges maken de stad duurzamer

Voor de bouw (of verbouw) van je huis heb je een gemeentelijke vergunning nodig. Zo’n vergunning kost geld. Je betaalt er ‘leges’ voor, zo heet dat bij de gemeente.

Ook voor het energiezuiniger maken van je huis door isolatie of de aanleg van zonnepanelen betaal je leges.

Dat terwijl de gemeente graag ziet dat zoveel mogelijk bewoners hun huis gaan verduurzamen. Dat is immers nodig om ’s-Hertogenbosch in 2050 energieneutraal te maken.

GroenLinks wil dat de gemeente de burgers een handje helpt.

Lees verder

Ontmoeten voor iedereen in de Bossche binnenstad

Drie keer scheepsrecht. Tijdelijke terrassen of bankjes in de binnenstad, waar je bij mooi weer waar je even kunt gaan zitten zonder meteen bij de ober iets te hoeven bestellen.

Dat maakt de stad ook gastvrij voor mensen die niet (altijd) veel te besteden hebben. Of die wat slechter ter been zijn en graag even willen zitten als ze winkelen.

Dat leek GroenLinks een goed idee en daarom kwam de partij al voor de vakantie met een voorstel daarvoor.

De eerste keer staakten de stemmen toen het voorstel in de raad in stemming kwam. En de tweede keer ook....

Lees verder

Haal de schillenboer terug!

Geen Bossche wijk of buurt is hetzelfde, er wonen verschillende mensen in verschillende soorten huizen. Daarom is er ook niet één manier om afval te scheiden, weg te brengen of op te halen die geschikt is voor heel de stad.

Nu is het ophalen van veel gft-afval (groente/fruit/tuinafval) in delen van de stad erg moeilijk. Esther de Ruiter: “Wordt het niet tijd voor terugkeer van de schillenboer?”

Lees verder

Met de burgemeester op Boschveld

Onze nieuwe burgemeester Jack Mikkers maakt kennis met alle gemeenteraadsfracties. Op locatie. Zaterdag sprak onze GroenLinksfractie hem in Boschveld.

We dronken koffie bij de dames van de Wereldkeuken en liepen daarna met hem naar de Fietswerkplaats, twee fantastische buurtinitiatieven van de Copernikkel.

Pagina's