Nieuws

GroenLinks vraagt maatwerk voor jongeren met schulden

Onze gemeente zit gelukkig niet stil als het gaat om armoedebeleid en het bijstaan van inwoners met grote schulden. Bij behandeling van de Voorjaarsnota vroeg GroenLinks om voortaan ook schulden van jongeren tijdelijk over te nemen.

Antoon van Rosmalen: “Die jongeren krijgen dan tijd en ruimte om verder aan hun toekomst te werken en hun financiële problemen worden niet onnodig groter.”

Lees verder

Dierenparken straks ook financieel weer helemaal bij de tijd

In heel onze gemeente vind je ze: dierenparkjes en kinderboerderijen. Soms groot, soms klein. In Den Bosch, Rosmalen, Empel, Engelen of Nuland. Een groene ontmoetingsplek voor jong en oud in wijk of buurt. Waar kinderen kippen kunnen voeren en konijnen aaien. Voor ouderen een plek om enthousiast als vrijwilliger aan de slag te gaan of een dagbesteding te vinden. Niemand wil ze missen.

Gelukkig ziet de gemeente ook het belang van de parkjes en draagt jaarlijks bij aan onderhoud of de kosten van het voer. Patrick Leenders: Alleen is het subsidiebedrag al jaren hetzelfde.Terwijl de kosten blijven stijgen, ook al omdat er steeds meer oog komt voor het dierenwelzijn."

Daarom stelde GroenLinks voor het subsidiebedrag voor de dierenparkjes en kinderboerderijen volgend jaar te verhogen. En het daarna elk jaar opnieuw aan te passen. Het voorstel kreeg genoeg steun in de gemeenteraad. Vanaf 2018 raken parkjes en kinderboerderijen ook financieel weer helemaal bij de tijd.

De Bossche Hoeve krijgt het Groene Lintje

John Jansen (Bossche Hoeve) krijgt het Groene Lintje 2017

De vrijwilligers van de Bossche Hoeve wonnen dit jaar het Bossche Groene Lintje. De jury koos eensgezind voor het dierenpark op Den Bosch West. Deze vrijwilligers knapten in korte tijd een door een bedrijf verwaarloost dierenparkje helemaal op. En maakten er weer een prachtige groene ontmoetingsplek van voor jong en oud. In de foyer van de Brede Bossche School Boschveld spelde Arie Bijl het lintje op bij John Jansen.

Juryvoorzitter Arie Bijl: “Ik ben er tweede Pinksterdag op bezoek geweest. Wat een heerlijk park, enkele jaren geleden nog verloederd en nu. Wat is er allemaal: vijver, pluktuin, wadi’s, knuffeltuin, bijenkasten, hoogstammen en zo ongeveer alle denkbare beesten, ezels, herten, konijnen, kippen, eenden. Kortom het Groen Lintje 2017 gaat naar de vrijwilligers van Bossche Hoeve. “

Lees verder

Wie krijgt dit jaar het Groene Lintje? Kom vrijdag 9 juni naar de uitreiking!

Vrijdag 9 juni reikt Arie Bijl het Bossche Groen Lintje uit. Dat doet hij in de Brede Bossche School Boschveld, Zernikestraat 2. Elk jaar reikt GroenLinks een Groen Lintje uit.

Aan iemand die zich het afgelopen jaar positief inzette voor groen of het milieu in en rond de stad of de dorpen in onze gemeente. Of aan een bedrijf of organisatie die dat deed. Vanaf 20 uur is iedereen welkom.

Dit jaar ontving GroenLinks 9 nominaties voor het lintje. Aan de jury, onder leiding van Arie Bijl, de moeilijke keus daaruit een winnaar te kiezen. Arie Bijl is o.a. actief binnen de Bossche Milieugroep.

 

Een Voorjaarsnota met wel heel weinig nieuws

Deze week besprak de Bossche gemeenteraad de Voorjaarsnota – de plannen van het college voor de begroting van 2018. Ufuk Kâhya vond er vrijwel geen nieuw beleid in terug, wel een opsomming van wat de raad al eerder besloot en voorstellen die het college ook al eerder beloofde.

Twee miljoen voor de Reserve Onderwijshuisvesting en de nieuwbouw voor de Weener XL, een nieuwe ambtenaar voor het duurzaamheidsbeleid, een tiende  voetbalveld voor de Rosmalense voetbalclub OJC en de belofte voor een zwembad in Den Bosch West: dat was het dan.

Ufuk Kâhya: “Dit alles had simpelweg op 1 A4’tje gekund dat we daarna best schriftelijk hadden kunnen afdoen.” Volgens de GroenLinksfractievoorzitter schuifelt dit college richting de uitgang – nog steeds vol goede voornemens, maar weinig doortastend als het gaat om aanpak van de problemen en vraagstukken waar deze stad voor staat.

Lees verder

Pagina's