Nieuws

Songfestival financieel te riskant

Het Eurovisiesongfestival volgend jaar in ’s-Hertogenbosch is natuurlijk een fantastisch plan. Toch is de fractie van GroenLinks Den Bosch geen voorstander. Organisatie van het evenement kost de gemeente te veel geld en de financiële risico’s zijn te groot.

Esther de Ruiter “Er hangen financieel donkere wolken boven Den Bosch. De gemeente komt straks o.a. geld te kort voor de zorg aan onze inwoners. Ik kan niet uitleggen dat we nu veel geld steken in het Songfestival en straks fors moeten bezuinigen, iets wat heel veel stadgenoten direct zal raken.”

Lees verder

Zonnepanelen op monumenten

De gemeente Den Bosch gaat actief zoeken naar mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen in de binnenstad op monumentale gebouwen. Vragen hierover van de fractie van GroenLinks worden hiermee omgezet in daden.
 

Lees verder

Een duurzaam Den Bosch

Afgelopen Raad is het voorstel Duurzaam Den Bosch aangenomen. Hierin staan forse ambities om te komen tot een gezonde, schone en duurzame gemeente.

Lees verder

GroenLinks maakt het verschil

Afgelopen maand is in de Bossche raad de voorjaarsnota besproken. In de voorjaarsnota doet het college voorstellen over nieuw beleid en toekomstige investeringen.
 

Lees verder

Wethouder kan gerust op vakantie

GroenLinkswethouder Ufuk Kâhya kan na de raadsvergadering van 2 juli tevreden op vakantie.

De afgelopen weken presenteerde hij de gemeenteraad drie plannen en sloot daarmee dossiers die soms al jaren lopen.

Lees verder

Bij zorg moet het gaan over meer dan geld alleen

Sinds 2015 zorgt de gemeente dat iedere burger de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft en elke jongere de noodzakelijke hulp. Vaak samen met andere gemeenten uit de buurt. Helaas gunde het rijk aan de gemeenten wel deze taken, maar niet het geld dat er eerst aan uitgegeven werd. Dalende budgetten door bezuinigingen, terwijl de vraag naar zorg en jeugdhulp de afgelopen jaren juist toenam.

Lees verder

Pagina's