Beton wordt gras

Zondag 8 juni ging de hamer in het asfalt aan de Aartshertogenlaan. Buurtbewoners en leden van GroenLinks Den Bosch gingen aan het werk. Een deel van het plaveisel maakte plaats voor gras en planten. Een afgesloten autoweg veranderde zo maar in een grastapijt. Dit land kan zoveel groener vindt GroenLinks, buurtbewoners wilden eindelijk van dat beton af.

Een deel van de Aartshertogenlaan (tussen de Bruistensingel en de Graafsebaan) is al zes jaar voor alle verkeer afgesloten Buurtbewoners zien al die tijd met lede ogen aan dat de omgeving verloedert, er nog geen afvalbak te vinden is en auto´s het afgesloten deel als racebaan gebruiken. De gemeente beloofde al bij de bouw van het Sportiom te zorgen voor een groene inrichting van de afgesloten weg. Ruim een jaar geleden vroegen de bewoners opnieuw via een handtekeningenlijst om verwijdering van het plaveisel van het afgesloten weggedeelte.

Met de slogan 'Dit land kan zoveel groener' voert GroenLinks actie voor meer groen in de stad. Ook in Den Bosch zet GroenLinks zich in voor meer groen. De gemeenteraad nam op 23 januari 2007 unaniem het initiatiefvoorstel van GroenLinks "Groen voor schone lucht" aan waarbij hij uitsprak dat om de diverse redenen het aanplanten van groen dient te worden bevorderd.

Zondagmiddag begonnen buurtbewoners en partij met het vergroenen van de afgedankte weg. Later deze maand vraagt Peter van Doremalen, gemeenteraadslid voor GroenLinks Den Bosch, via een motie om verwijdering van het wegdek en inzaaien met gras binnen drie maanden in afwachting van verdere herontwikkeling van het hele gebied.