De Fuik: een goede plek voor veteranen én voor tijdelijke woningen

GroenLinks wil extra tijdelijke woningen op de verlaten voetbalvelden aan de Fuik.

En wat de fractie betreft kunnen de veteranen die daar een plek vonden best blijven zitten.

Samen met andere partijen diende GroenLinks daarom een motie in.

Aan de Fuik (Schutskamp) in Den Bosch West liggen de gebouwen en voetbalvelden van een opgeheven voetbalvereniging. In de kantine kreeg het VeteranenOntmoetingsCentrum De Ouwe Stomp voorlopig een plaats.

Op een deel van de velden heeft de gemeente samen met woningbouwcorporatie Brabant Wonen 60 studentenwoningen. Die mogen daar maximaal 10 jaar blijven staan.

Op het terrein bleef er ook nog plek over voor een stadscamping. Daar onderzoekt het college de mogelijkheden voor.

Meer tijdelijke woningen

Ook in den Bosch is de woningnood groot. Door de bouw van veel tijdelijke woningen wordt dat probleem een klein stukje kleiner.

Een groot aantal fracties ziet daarom liever meer tijdelijke woningen aan de Fuik dan een stadscamping.

Voor de Ouwe Stomp is ook nog geen goede vervangende ruimte gevonden. Dit veteraneninitiatief biedt niet alleen plek voor ontmoeting van veteranen, al dan niet met PTSS.

Maar herbergt ook een reünieorkest, een exercitiepeleton, een erewacht en een klein museum. Veteranen komen er in een vertrouwde militaire omgeving. Een mooi initiatief wat een goede plaats verdient, liefst met steun van de rijksoverheid en de provincie vanwege de regionale functie.

Meer tijdelijke woningen aan de Fuik en een goede plek voor de veteranen. Dat is nu urgenter dan de aanleg van een stadscamping volgens de breed gesteunde motie.