Den Bosch verdient een goede lokale omroep

Sinds ruim twee jaar heeft onze gemeente gelukkig weer een lokale omroep. DTV brengt dagelijks plaatselijk nieuws op tv en via Facebook. Iedereen kan zo op de hoogte blijven. Volgens onderzoek kijken ook steeds meer Bosschenaren naar DTV.
 

Toch wil het college de subsidie volgend jaar verlagen. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat geen goed idee. GroenLinks steunde een motie om het subsidiebedrag gewoon te handhaven.
 

Jarenlang was het steeds sukkelen met de lokale omroep in Den Bosch. Wel een keer of drie hield die ermee op vanwege geldgebrek en teleurgestelde vrijwilligers.

Antoon van Rosmalen: “Terwijl het belang van een goede lokale omroep steeds groter wordt nu steeds minder mensen de krant lezen. En de gemeente graag ziet dat burgers over steeds meer zaken meepraten. Dat kan natuurlijk alleen als die goed geïnformeerd zijn.”

 

Bij de voorjaarsnota stelde het college voor om straks het bedrag wat DTV nu gebruikt te verlagen. Minder geld betekent minder medewerkers, dus minder programma’s. Terwijl veel fracties in de Bossche raad graag zien dat DTV juist meer programma’s maakt.
 

Daarom nu de motie om te zorgen dat DTV kan doorgaan. Ook al omdat de rijksoverheid straks misschien meer geld over heeft voor de lokale omroep.