David en Roos (Bosch Gehandicaptenplatform)
David en Roos (Bosch Gehandicaptenplatform)

Eindelijk kan David in de hal van het stadhuis

Gisteren kon David als eerste de trapliftjes in het stadhuis gebruiken. Voortaan kan iedere Bosschenaar naar de hal van het stadhuis. Kan ook de rolstoelgebonden moeder van de bruid voor de foto mee naar het bordes. En mocht het Genootschap van Burgemeesters nog eens onze stad aandoen, dan kunnen ook de burgemeesters met een beperking gewoon mee naar de Oranjegalerij.

Antoon van Rosmalen: “GroenLinks is blij met de liftjes. Want de hal van ons stadhuis heeft een grote symbolische en maatschappelijk betekenis. En is nu eindelijk voor iedereen toegankelijk ”

Het monumentale stadhuis van Den Bosch was tot nu toe voor een groot deel ontoegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Via het Bestuurscentrum kon je met een rolstoel tot de trouwzaal komen, daarna vormden twee trapjes naar de hal een obstakel.

Een liftje aan de achterkant van het stadhuis bleek niet bruikbaar voor gebruikers van een gangbare elektrische rolstoel, zo bleek al vorig jaar.

Na herhaalde vragen van GroenLinks en een unaniem aangenomen motie kwam er eindelijk een oplossing. Twee plateauliftjes maken het voortaan mogelijk om ook met een rolstoel naar de hal, het bordes en de lift naar de Oranjegalerij te komen.

David van der Lubben, vrijwilliger bij het Bosch Gehandicaptenplatform, kon als eerste de liftjes in gebruik nemen.