We willen laten zien dat het verzet tegen kernenergie nog springlevend is en dat we in 's-Hertogenbosch niet zitten te wachten op een nieuwe kerncentrale. Wil je ook meefietsen? Of ons team sponsoren? Ga dan naar deze webpagina: https://wise.kentaa.nl/

De driedaagse fietstocht begint met een manifestatie in Middelburg en zal zich langs de kerncentrale van Borssele, richting Moerdijk en Geertruidenberg verplaatsen, potentiële locaties voor een nieuwe centrale. De fietsgroep zal uiteindelijk aankomen in Den Bosch. Langs de route zullen verschillende manifestaties gehouden worden. Je kunt meedoen door naar een manifestatie te komen of (gedeeltelijk) mee te fietsen.

Wij zijn van mening dat kernenergie in het huidige klimaatdebat vooral een afleiding is. Een afleiding van het nemen van echte klimaatmaatregelen die bijdragen aan de energietransitie. Kernenergie is niet duurzaam en niet hernieuwbaar. Nieuwe kerncentrales bouwen kost te veel geld en te veel tijd. Daarnaast is het probleem van het radioactieve kernafval nog steeds niet opgelost.

De komende jaren zijn cruciaal. We moeten alles op alles zetten om de bouw van nieuwe kerncentrales te voorkomen. Hoe sneller we omschakelen naar een decentraal, flexibel en duurzaam energiesysteem hoe eerder de laatste strohalm van de nucleaire industrie verdwijnt. Het wordt dan steeds moeilijker uit te leggen waarom we miljarden moeten verspillen aan kernenergie, terwijl er snellere, schonere en goedkopere opties beschikbaar zijn.