Esther de Ruiter:
‘Sinds 2005 heb ik mij in verschillende functies ingezet voor GroenLinks. Eerst in Haarlem, later in ‘s-Hertogenbosch. In 2018 heb ik besloten dat dit mijn laatste periode zou zijn. Na 16 jaren actief te zijn geweest voor de partij, wordt het tijd voor een nieuwe generatie om zich in te zetten voor GroenLinks ‘s-Hertogenbosch. Gezien de grote groei van het aantal nieuwe leden en leden dat actief is, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Ik ben er trots op wat we als GroenLinks Den Bosch bereikt hebben de afgelopen twee periodes: Meer ruimte voor de fiets in de gemeente, duurzame alternatieven voor de auto en een autoluwe binnenstad. En het aandeel sociale woningen bij nieuwbouwprojecten is dankzij GroenLinks verhoogd van 25% naar 30%.

We gaan nu kansenongelijkheid tegen door te investeren in een onderwijskansenfonds en positieve gezondheid.  En met GroenLinks hebben we ervoor gezorgd dat Artikel 1 van de Grondwet op de muur in de nieuwe raadszaal staat omdat we voor een gelijke behandeling voor iedereen en tegen discriminatie zijn.

Tot de verkiezingen zal ik mij volop blijven inzetten voor GroenLinks.

Ik wil jullie, de leden, bedanken voor het vertrouwen. Sinds ik in 2008 in Den Bosch ben gaan wonen, is Den Bosch een leukere, duurzame en inclusievere stad geworden en heb ik mijn steentje hieraan bijgedragen. We zijn als GroenLinks nog niet klaar en er zijn nog mooie stappen te zetten.

GroenLinks heeft hierin echt het verschil kunnen maken en ben ik ontzettend trots op Ufuk wat hij heeft bereikt de afgelopen periode.

Ik wil tenslotte ook mijn partner Marten bedanken voor al zijn opofferingen, geduld en steun. Het wordt nu tijd om eindelijk samen te gaan wonen. Ik zal Den Bosch met een gerust hart achter mij laten’.

Wethouder Ufuk Kâhya:
‘Esther heeft sinds 2014 meegebouwd aan een sterk GroenLinks, altijd vanuit haar idealen, gericht op de inhoud, met liefde voor de stad en altijd gericht op het maken van impact. Het is onmiskenbaar dat mede door haar inzet als onderhandelaar en fractievoorzitter fors extra is geïnvesteerd in groen, duurzaamheid en klimaat. En sociale thema’s zoals toegankelijkheid, gezondheid en kansengelijkheid stevig op de agenda staan.

Onder haar leiding is de afdeling gegroeid naar de hoogste aantal leden sinds haar bestaan. Esther is bescheiden, altijd positief en altijd op zoek naar verbinding. We zijn haar dankbaar voor wat ze heeft betekend voor GroenLinks, voor de lokale politiek en de gemeente.’  

 

De afdeling, gemeenteraadsfractie en wethouder van GroenLinks Den Bosch zijn Esther dankbaar voor haar tomeloze inzet, verbindend vermogen en de zichtbare resultaten die zij heeft bereikt.