GroenLinks Den Bosch Academie

Update: er is geen plek meer voor nieuwe aanmeldingen voor de GroenLinks-academie. Het is niet meer mogelijk om je op te geven voor de Academie.

Gemeentepolitiek, hoe werkt dat eigenlijk?

Begin 2020 gaat de GroenLinks Den Bosch Academie van start. Een cursus van vier avonden gegeven onder bezielende leiding van o.a. oud-wethouder Bart Eigeman. Een introcursus in de gemeentepolitiek, praktisch en speels.

Waarover gaat het?
- Over idealen in de politiek, over het spel en de knikkers.

- Welke rollen zijn er? Hoe zit het met beeldvorming?

Onze huidige wethouder en raadsleden en de fractievoorzitter van provinciale staten delen hun ervaringen. De cursus wordt gegeven door oud-wethouder Bart Eigeman.

Hoe werkt het?
Je schrijft je in voor vier avonden, 5 maart, 2 april, 7 mei en op 19 juni een stadswandeling langs de achterkanten van de politiek. Inschrijfkosten zijn 5 euro, daar krijg je vier boeiende avonden voor inclusief een drankje.

Voor wie is het?
Voor GroenLinks-leden en -sympathisanten: voor iedereen die meer wil weten wat de Bossche gemeentepolitiek nu inhoudt. Ben je nieuwsgierig? Meld je hier aan.

Programma:

  • Avond 1   5 maart Over idealen in de politiek. In hoeverre kun je die idealen verwezenlijken, moet je compromissen sluiten en hoe ervaar je dat?
  • Avond 2   2 april Rollen in de politiek. Over politieke en persoonlijke stijlen, over het spel en de knikkers.
  • Avond 3   7 mei Over beeldvorming in de politiek: campagne, beeld en betekenis. 
  • Avond 4   19 juni Stadswandeling (“De achterkant van de politiek”) en borrel.