GroenLinks wil een nieuw toekomstbestendig theater

Op 3 juli stemt de gemeenteraad over het voorstel om 60,3 miljoen beschikbaar te stellen voor vernieuwbouw van het Theater aan de Parade. Het theater is langzamerhand helemaal versleten. Na jarenlange discussie over de plaats en prijs ligt er nu een nieuw plan.

 

Op de plaats waar het theater nu staat, met behoud van de kelder en andere elementen en binnen het bestaande bestemmingsplan komt een nieuw theater. Niet het meest ideale gebouw wat GroenLinks zich kan voorstellen. Maar een plan voor een toekomstbestendig theater met twee zalen, een foyer en een auditorium.

 

Antoon van Rosmalen: “Zo heeft de Zuid Nederlandse Theater Maatschappij de kans heeft om de komende dertig à veertig jaar in te spelen op veranderingen in theateraanbod en de smaak van het publiek. Zoals het theater de afgelopen vijftig jaar ook deed.” Grote projecten zonder risico’s bestaan niet, maar die risico’s zijn in het voorliggend plan zoveel mogelijk beperkt. De fractie zal begin volgende maand dan ook voor het voorstel stemmen.