GroenLinks wil dat ook mensen met een handicap de keuze hebben waar, hoe en met wie ze willen wonen: in een aangepast huis in de buurt van allerlei voorzieningen, of in een woonvorm samen met anderen waar je gemakkelijk de noodzakelijke zorg kunt krijgen. Als je als starter aan het begin van je wooncarrière staat of als je al wat ouder wordt.

Antoon van Rosmalen: “Wil je kunnen bouwen als woningbouwcorporatie of projectontwikkelaar, dan moet je natuurlijk weten wat de wensen zijn.”

Daarom vroeg GroenLinks om een apart woonwensenonderzoek voor inwoners met een handicap. De gemeente werkt nu namelijk aan een nieuwe woonvisie en vroeg daarvoor onlangs naar de woonwensen van alle inwoners. Daar horen Bosschenaren met een handicap natuurlijk ook bij!
 

De raad heeft dit eerder bij het raadsvoorstel Speerpunten Woonagenda nog eens benadrukt door middel van een amendement. Inwoners met een handicap spraken raadsleden kortgeleden erop aan dat ze graag in de buurt willen blijven wonen als ze straks ouder worden. Nu kunnen dove ouderen bijvoorbeeld alleen terecht in een woonvoorziening in Ede.
 

Woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars willen best meewerken, maar dan moet natuurlijk wel duidelijk moet zijn wat de woonwensen zijn voor mensen met een handicap. En zo ook duidelijk welke ondersteuning eventueel nodig is om die woonwensen te realiseren.