Café Herman, door omstandigheden een leeg terras

Meer mogelijkheden aan de rand van het centrum

Deze week stelt de gemeenteraad de nieuwe horecavisie vast. Een mooie gelegenheid om ondernemers aan de rand van het Bossche centrum meer mogelijkheden te bieden.

Antoon van Rosmalen: “Nu betalen die net zoveel voor hun terras als collega’s meer in het centrum. Maar mogen minder. En verdienen daarom ook vaak minder. Natuurlijk vinden ze dat onrechtvaardig.”

GroenLinks en CDA kwamen daarom met een motie om de mogelijkheden voor horeca op deze zogenaamde ‘scharnierpunten’ te vergroten. Die kreeg de steun van andere fracties en werd aangenomen.

Na zesentwintig jaar (!) ligt er een nieuwe horecavisie voor de gemeente Den Bosch. Met allerlei plannen en maatregelen om de kwaliteit te verhogen, te werken aan vernieuwing en behoud van de leefbaarheid. Natuurlijk in goede samenwerking met ondernemers en bewoners.

Horecaondernemers aan de rand van het Bossche stadscentrum klaagden al langer over de hoogte van het bedrag wat ze de gemeente betalen voor hun terras. Dat probleem los je niet op door het bedrag te verlagen. Verruim eerder de mogelijkheden voor de ondernemers daar.

Antoon van Rosmalen: “Wij willen graag dat ondernemers op de scharnierpunten het beste uit zichzelf en hun bedrijf kunnen halen door hen daar meer mogelijkheden te geven.”

Daarom de motie.