Onze eerste stop was een wandeling over het bijzondere terrein van landgoed Coudewater. Tot voor kort in gebruik door een GGZ- instelling, nu komt er een plan om monumentale gebouwen een nieuwe functie te geven en woningbouw mogelijk te maken in het gebied.

Vervolgens fietsten we naar Sociaal Cultureel Centrum Perron 3, om daar het Wijkplein te bezoeken. Hier kregen we van de enthousiaste coördinator en vrijwilliger uitleg over de diverse werkzaamheden van het Wijkplein, de plek waar bewoners met veel verschillende vragen terechtkunnen. Om meteen te worden geholpen door een vrijwilliger of te worden doorverwezen.

Als afsluiting hebben we het centrum van Rosmalen bezocht, waar we werden ontvangen door een bestuurslid van Stichting Centrum Management Rosmalen. We werden bijgepraat over hoe het met de ondernemers in het centrum gaat sinds de oplevering van het nieuwe centrumplan. En uiteraard maakten we ook een wandeling door het oude en nieuwe gedeelte van het gezellige centrum in Rosmalen.