Wat er wel veranderd is: Stichting Jeugdwerk Maaspoort krijgt niet langer subsidie van de gemeente. De stichting organiseerde jarenlang jeugdwerk op Maaspoort en beheerde het jongerencentrum De Poort.

Waarom deze verandering?

Alle Bossche jongeren horen de kans te krijgen hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op school en daarbuiten. Goed jongerenwerk is daarvoor onmisbaar. Goede samenwerking tussen verschillende organisaties voor jongerenwerk ook. Daarom vroeg het college van B&W aan HambakenConnect, Power Up en Jongerencentrum De Poort eind 2019 om voortaan in Den Bosch Noord te gaan samenwerken.

Samenwerken vanuit hun eigen specialiteit: locatiegebonden in de Poort door de Stichting Jeugdwerk Maaspoort, ambulant door PowerUp73, familiegericht door HambakenConnect. Die samenwerking vormde een voorwaarde voor subsidiëring. De drie organisaties gingen daarmee akkoord.

Helaas is die samenwerking na anderhalf jaar nog niet tot stand gekomen. Stichtingsbestuur en directeur van De Poort werden het niet eens. Er kwam een nieuw bestuur wat subsidie kreeg tot eind maart van dit jaar. Maar ook dit vernieuwde bestuur van de Stichting Jeugdwerk Maaspoort gaat het niet lukken om goed te gaan samenwerken. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Advies- en Onderzoeksbureau BMC. Daarom wordt de subsidie voor de stichting niet verlengd. Het jongerencentrum blijft gewoon open, alle jongeren blijven gewoon welkom.

Hoe nu verder?

Alle partijen in de Bossche gemeenteraad willen goed jongerenwerk voor zoveel mogelijk jongeren in Noord. Dat vraagt om een heel nieuwe start.

Antoon van Rosmalen: “GroenLinks is blij dat mevrouw van Bommel de komende maanden gaat onderzoeken hoe dit het beste kan. Zij gaat daarvoor met zoveel mogelijk betrokkenen in gesprek: jongeren op Noord, jongerenwerkers van PowerUp en HambakenConect, andere gebruikers van De Poort zoals het Koning Willem I college, maar ook bijvoorbeeld de wijkraad Maaspoort. En natuurlijk met de jongeren die nog steeds De Poort bezoeken en de vrijwilligers daar.”