Strand is ook voor Bosschenaren met een handicap

GroenLinks dient met de PvdA een motie in om de Zuiderplas voor iedereen toegankelijk te maken. De sanitaire voorzieningen zijn namelijk niet bereikbaar voor inwoners met een handicap. 

 

In de Zuiderplas kun je goed  zwemmen, ook al is het volgens de gemeente geen categorie A-zwemwater. Aan de Zuiderplas gaat 's zomers ook de Beach Bar open waar je wat kunt drinken. De gemeente heeft er voor bezoekers toiletten geplaatst. Mooi, zou je denken. Zolang je niet in een rolstoel zit althans. Want dan zijn die toiletten niet bereikbaar. En breek je een arm als je dat toch probeert. Dat overkwam althans een mevrouw in rolstoel een paar maanden geleden.

 

Op vragen van de PvdA laat de gemeente weten daar niets aan te willen doen want die Zuiderplas is maar categorie D zwemwater. Alleen gaat die vlieger niet meer op.

 

Want sinds het Parlement het 'VN-verdrag voor mensen met een handicap' ratificeerde (in 2016) is toegankelijkheid voor iedereen de norm en wordt ontoegankelijkheid de uitzondering. En moet de gemeente kunnen uitleggen waarom die toiletten daar ontoegankelijk blijven.

 

Daarom dient Antoon van Rosmalen namens GroenLinks samen met de PvdA de laatste raadsvergadering een motie in. De wethouder vindt de tekst van die motie te dwingend. Het is natuurlijk niet onze motie, maar het verdrag wat dwingend is. Een verdrag dat garandeert dat ook Bosschenaren met een handicap net als ieder ander volwaardig mee kunnen doen in onze gemeente.