Onderwijsboulevard - foto DTV

Verder aan de slag met de omgeving voor een groene Onderwijsboulevard

Voor GroenLinks staat voorop dat de onderwijsboulevard groener, veiliger en leefbaarder moet worden. We hadden afgesproken eerst te kijken of afsluiten de beste manier is om dit te bereiken. Dit heeft veel losgemaakt in de wijk en nu gaan we kijken welke andere verbeteropties er bestaan naast het afsluiten. Wat GroenLinks betreft gaat de gemeente daarom nu samen met inwoners, ondernemers en onderwijsinstellingen kijken op welke manier dit bereikt kan worden.

“Hiervoor gebruiken we de living lab methode. In plaats van achter de tekentafel maatregelen te bedenken en deze direct in te voeren worden deze nu eerst getest en wordt samen met bewoners gekeken of ze werken. Er hebben ongelofelijk veel mensen meegedaan en er wordt nu door veel mensen meegedacht over het groener en autoluwer maken van de Onderwijsboulevard. Dat is wat mij betreft de grote winst van deze proef” Aldus René Vonk. Voor GroenLinks blijft het uitgangspunt dat de onderwijsboulevard groener, veiliger en leefbaarder moet worden.

GroenLinks dient daarom samen met meerdere partijen een motie hierover in. Daarnaast moet er ook een goede oplossing gevonden worden voor onder meer de Leeghwaterlaan en de Magistratenlaan.