Voortaan een vrolijke en veilige jaarwisseling?

Forse overlast voor mens en dier vanaf begin december. Vuurwerkschade voor een bedrag van 160.000 euro. De laatste maand van het jaar ging bepaald weer niet ongemerkt voorbij aan onze gemeente.

GroenLinks Den Bosch kwam opnieuw met een meldpunt om vuurwerkoverlast te melden. En dat bleek al meteen in een behoefte te voorzien.

Samen met de Bossche Groenen en D66 verzoekt de partij de burgemeester nu om al snel de discussie te beginnen over een vuurwerkverbod, vuurwerkvrije zones of een mogelijke centrale licht- of vuurwerkshow. Zodat we eind 2020 lokaal een vrolijk en veilige jaarwisseling kennen.

Elk jaar opnieuw doden en gewonden, steeds meer schade en grotere overlast voor bewoners en hun huisdieren. Hulpverleners en (veel)burgemeesters roepen om een verbod op het afsteken van (consumenten)vuurwerk rond de jaarwisseling.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver kondigde begin januari aan dat GroenLinks met de PvdD werkt aan een initiatiefwet om vuurwerk te verbieden.

GroenLinks Den Bosch pleitte al jaren voor vuurwerkvrije zones en een centrale licht- of vuurwerkshow op 31 december. De partij wil dit jaar een verbod op het afsteken van (consumenten) vuurwerk in ‘s-Hertogenbosch.