“De Bossche binnenstad bereikbaar houden, vooral voor fietsers en voetgangers door doorgaand autoverkeer te weren. En tegelijkertijd zo het centrum schoner, gezonder en groener maken.”

Jaren geleden kwam GroenLinkswethouder Bart Eigeman met ideeën voor een autoluwe binnenstadsring. Met als doel schone lucht, meer gezondheid, meer groen en een prettigere leefomgeving, een waarin vooral voetgangers en fietsers centraal staan.

Afgelopen jaar kon GroenLinkswethouder Ufuk Kâhya een deel van die binnenstadsring openen, de Oranjeboulevard, ter hoogte van de Koningsweg. Al eerder werd het andere stuk van de Kanaalboulevard opgeleverd, tussen Sluis 0 en de Van Berckelstraat.

Nu stemde de gemeenteraad in met de start voor het volgende deel  van de Kanaalboulevard (dat langs de Zuid Willemsvaart tussen de Van Berckelstraat en de Citadellaan). “Over ongeveer anderhalf jaar vind je daar veel meer groen en heel veel minder asfalt. Je ziet een park aan het kanaal en auto’s die maximaal 30 km per uur mogen rijden.”