Mijn politieke bewustzijn ontstond toen ik als kind met mijn vader folders van 'de partij' (PvdA) rondbracht. Ik kon niet wachten tot ik zelf mocht stemmen, maar mijn stem ging naar GroenLinks. Destijds was ik nog meer links dan groen en voelde ik me vooral betrokken bij mensen die op welke manier dan ook buiten de boot vallen. Inmiddels is het groene voor mij minstens zo belangrijk, in het besef dat we niet zo kunnen doorgaan met het uitbuiten van onze aarde. Bovendien zijn het juist de allerarmsten die de directe gevolgen hiervan als eerste ondervinden.

Ik voel me dus helemaal thuis bij GroenLinks. Daarom vond ik het, na zo'n twintig jaar passief lidmaatschap, tijd worden om me actief te gaan inzetten. Ik hoop als bestuurslid mijn steentje bij te dragen aan een eerlijkere, inclusievere en duurzamere samenleving, om te beginnen in mijn eigen stad. En wat mij betreft graag samen met de PvdA!

Ik ben een geboren en getogen Bosschenaar en ben dol op het Bossche carnaval. Ik heb ook met veel plezier twintig jaar in Utrecht gewoond, waar ik geschiedenis heb gestudeerd. Sinds zes jaar ben ik terug op vertrouwde grond en woon ik met mijn zoon van 11 in Rosmalen. Ik werk als tekstschrijver, vooral van schoolboeken. Ik wandel bijna elke ochtend, houd erg van lezen en ga graag naar musea en theatervoorstellingen.