5 vragen voor Wies Korver

Waarom zet je je in voor GroenLinks?

Ik wil graag dat de aarde leefbaar blijft, voor mensen en voor alle flora en fauna. Ik wil niet alleen maar aan de zijlijn staan en er iets van vinden, maar er zelf iets aan bijdragen om de omslag te maken die we daarvoor moeten maken. Als we doorgaan zoals we dat de afgelopen 50 jaar gedaan hebben, dan gaat het mis, we moeten dingen wel echt anders doen.

Wat is volgens jou de moeite waard in de gemeente ‘s-Hertogenbosch? En wat niet?

Ik vind de bruisende binnenstad de moeite waard, in combinatie met het groen eromheen en de rustige dorpen die er ook bij horen. Deze diversiteit vind ik echt de moeite waard. Vervuilende industrie en bedrijven die dieren exploiteren, daar moeten we een omslag maken, die kunnen we missen als kiespijn, en die vind ik dus ook niet de moeite waard.

Voor welk onderwerp ga jij je inzetten in de raad?

Ik ga me inzetten voor gelijkwaardigheid, gelijke kansen voor iedereen en meedoen door iedereen in onze gemeente. Ik ga de tijd nemen om met mensen in gesprek te gaan als onderdeel van werkbezoeken en onderzoeken hoe ik hier het beste een bijdrage aan kan leveren.

Als je in 2026 terugkijkt op je raadsperiode, op welke verandering ben jij dan het meest trots?

Er zijn drie zaken die ik in de komende raadsperiode zou willen bereiken: (1) dat we een heel eind zijn opgeschoten met het duurzamer maken van onze gemeente, zoals met de energie- en warmtetransitie, (2) dat we goede voortgang geboekt hebben met gelijkwaardigheid en leefbaarheid in de gemeente en (3) dat het vertrouwen in de politiek gegroeid is.

Kun je door middel van een spreekwoord, gezegde of quote uitleggen waar jij voor staat als mens?

Gedicht: Our deepest fear van Marianne Williamson

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.

Omdat dit gedicht mij laat geloven dat ik tot veel meer in staat ben dan dat ik daarvoor altijd dacht. En ik denk dat dat voor iedereen geldt; ik gun dat gedicht aan iedereen.