5 vragen voor Yeliz Dogan

Waarom zet je je in voor GroenLinks?

Ik ben iemand die heel erg maatschappelijk betrokken is en kom graag op voor mensen die dat zelf niet kunnen. Ik houd van de gemeente ’s-Hertogenbosch en wil onze stad en wereld eromheen dan ook nalaten voor volgende generaties, daarom vind ik klimaat en sociaal beiden heel belangrijk.

Wat is volgens jou de moeite waard in de gemeente ‘s-Hertogenbosch? En wat niet?

Het is de moeite waard om meer energie te steken in de diversiteit van de gemeentelijke organisatie op hoger niveau. Momenteel zijn jongeren en mensen met een migratieachtergrond onvoldoende vertegenwoordigd in de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad. Ik vind het niet de moeite waard om lange gemeenteraadsvergaderingen te houden over zaken die al in de commissie besproken zijn, dit schrikt jongere generaties af, het mag korter en effectiever.

Voor welk onderwerp ga jij je inzetten in de raad?

Ik zal me blijven inzetten voor sociale onderwerpen zoals armoede in de breedste zin. De afgelopen periode heb ik me ook voor deze onderwerpen ingezet, onder meer de Gestelse buurt, de energiefixer en menstruatiearmoede.

Als je in 2026 terugkijkt op je raadsperiode, op welke verandering ben jij dan het meest trots?

Als er binnen de raad en het College meer diversiteit ontstaat in de zin van meer kleur, meer vrouwen en lagere leeftijden, ben ik trots op wat ik bereikt heb. Ik vind het belangrijk dat de Bossche jongeren een stem krijgen, zodat er geluisterd wordt naar jongeren en hun behoeftes. Om dit te bevorderen zet ik me in voor de werkgroep ‘Diversiteit en Inclusie’ binnen GroenLinks.

Kun je door middel van een spreekwoord, gezegde of quote uitleggen waar jij voor staat als mens?

"Wie goed doet goed ontmoet"

Van jongs af aan zet ik me in voor mensen, familie en kennissen. Het zit in mijn aard, ik word gelukkig als anderen gelukkig worden. Ik heb op jonge leeftijd al activiteiten gedaan met jongeren en ouderen, kleding ingezameld en mensen lokaal en in het buitenland geholpen met armoedebestrijding en inclusie.