Een nieuwe Kaaihal: goed plan, maar onder voorwaarden

Een nieuwe Kaaihal op de Tramkade: een prima plek voor jongerencultuur en urban-activiteiten. Of voor een ander publiek dan nu al bediend wordt in Den Bosch.

Antoon van Rosmalen: “Ook GroenLinks ziet immers graag dat de Tramkade een culturele hotspot wordt. Daar past zo’n plan voor een tijdelijke Kaaihal erg goed in.”

“Daarom zijn we blij dat het college samen met de initiatiefnemer aan de gang ging om zo’n hal mogelijk te maken. Maar wel onder voorwaarden, want er liggen immers afspraken wat het Tramkadeterrein betreft.”

Met de huidige gebruikers, die mogen er tot 2025 aan de gang. De gemeenteraad gaf hen in 2015 tien jaar experimenteerruimte op het vroegere terrein van de Heus/Koudijs. Die termijn tot 2012 geldt natuurlijk ook voor een nieuwe partij op het terrein.

En met de inwoners van onze stad en andere betrokkenen. De gemeente werkt zoals afgesproken met de hele stad samen aan plannen voor de gebiedsontwikkeling van de brede Kop van het Zand, de Bossche Delta.

“Dat proces is eind vorige maand begonnen. En dan is het niet chic om als gemeenteraad vlak tevoren een deel van het gebied al te bestemmen voor de Kaaihal. Je neemt  dan al die burgers die de moeite nemen mee te denken niet heel serieus.”