Ook veel bewoners van de Bossche binnenstad hebben een auto. Maar daarmee nog niet automatische een parkeerplek. Jarenlang bestond er een heel lange wachtlijst voor zo'n plek. GroenLinks is blij met het collegevoorstel om die wachtlijst  eindelijk weg te werken. Maar niet blij met een besluit om de parkeergarage in de Sint Josephstraat toch open te houden voor bezoekers. De partij komt daarom met een amendement.

Met de Koersnota koos de gemeenteraad voor een autoluwe binnenstad.  En tot de bouw van een grote parkeergarage aan de rand van het stadscentrum. Als die klaar zou zijn kon de parkeergarage in de Sint Josephstraat gebruikt worden voor parkeren door bewoners.  Want die parkeergarage geeft veel overlast, vooral op piekmomenten.  Nu  parkeergarage Sint Jan (aan de Hekellaan) open is heeft het centrum er bijna 1000 parkeerplaatsen bij. En kan die aan de Sint Josephstraat volgens afspraak dicht voor bezoekers en gebruikt worden door bewoners.

 

Op verzoek van winkeliers, kerken en de Bibliotheek kiest B&W ervoor om toch bezoekers toe te laten in de parkeergarage aan de Sint Josephstraat. Volgens GroenLinks zijn er vast andere manieren om tegemoet te komen aan die bezwaren en zo de overlast in de Sint Josephstraat te voorkomen.